Versie-informatie 

Oktober 2023 

In deze release zijn een aantal belangrijke verbeteringen op Het Algoritmeregister doorgevoerd voor de gebruiker. 

1. De downloadopties zijn uitgebreid.  

Vanaf nu zijn de algoritmebeschrijvingen in enkele vorm en in bulk te downloaden. Dit kan in Microsoft Word met correcte styling, in Microsoft Excel met sortering per publicatiestandaard, of als PDF met bewerkbare invulvelden.

2. De flows voor organisaties zijn versimpeld en versneld. 

Hiermee versnelt het proces van publiceren van een algoritmebeschrijving. Er kan vele malen sneller gereageerd worden op een vrijgave. Dit duurt nu een paar seconden, in plaats van ongeveer 15 minuten.  

3. De database is geüpgraded naar de nieuwste architectuur.  

De beschikbaarheid van de website is verhoogd door de eigenschappen van de nieuwe architectuur. Verder merkt de gebruiker hier weinig van.  

4 .Door versiebeheer is nu te zien wie de webformulieren het laatst heeft bewerkt.  

Dit maakt het mogelijk voor redacteurs om te zien wie het laatst aanpassingen heeft gemaakt. De traceerbaarheid voor organisaties wordt dus vergroot. Ook helpt het ICTU met het terugkijken in de tijd en kan ze partijen beter helpen met hun wijzigingen.  

5. Het webformulier is nu beschikbaar op een nieuw adres.  

Na een testperiode is het webformulier verhuisd naar https://algoritmes.overheid.nl/webformulier. Dit geldt ook voor de aanlever-API, die is verhuisd naar https://algoritmes.overheid.nl/aanleverapi